Patrick Watson - Wave CD

  • sku 27127731
  • Referentie Y31885

Productinformatie

Beschrijving

Patrick Watson - Wave (CD)

‘Wave’ is de opvolger van het album ‘Love Songs for Robots’ van Patrick Watson en verschijnt via Domino Records / Secret City. Dit zesde studioalbum gaat over het voelen dat een grote golf je omver slaat als je je realiseert dat alles wat je in je leven hebt in een oogwenk kan worden weggevaagd – en het leren over hoe je moet verdrinken in dat proces.
Tijdens het maken van ‘Wave’ verloor Patrick zijn moeder, zijn oude drummer verliet de band en hij en zijn partner gingen uit elkaar. Hij bracht overal zijn notitieboek mee naar toe en onder de golven componeerde hij deuntjes over melancholie. De nummers gaan over hoe je soms een liefdesliedje voor jezelf moet zingen als niemand anders dat wil, waardoor het geluid je kan dragen en je leert te vertrouwen waar je zal landen. ‘Wave’ is een persoonlijk, intiem en zijn meest bescheiden album geworden.
Patrick, reflecterend op de gebeurtenissen in zijn leven en het beginnen van zijn zangcarriere in het kerkkoor, over het album: ““It’s the difference between singing a solo at a stranger’s grave as a child and singing one at your own mother’s funeral.”

Tracklist:

1. Dream For Dreaming
2. The Wave
3. Strange Rain
4. Melody Noir
5. Broken
6. Turn Out The Lights
7. Wild Flower
8. Look At You
9. Drive
10. Here Comes The River

Laatst bekeken door jou