Le Creuset Fluitketel Kone 1.6 l Azure - Geemailleerd Staal

  • Merk Le Creuset
  • sku 30814684
  • Referentie 40101022200000

Productinformatie

Beschrijving

Le Creuset Fluitketel Kone 1.6 l Azure - Geemailleerd Staal

Met deze Le Creuset Fluitketel Kone Azure 1.6 Liter maak jij heerlijke vers gezette thee! De fluitketel heeft een inhoud van 1.6 liter en is gemaakt van hoogwaardig carbon staal met zowel een geëmailleerde binnen- als buitenkant. De extra sterke bodem zorgt ervoor dat het water snel opwarmt en dankzij de ergonomische, hittebestendige handgreep verbrand jij je handen niet en kun je gemakkelijk schenken.

Le Creuset Fluitketel ​​​​​​Hoe onderhoud je een Le Creuset Fluitketel?

  • Voor het eerste gebruik: zorg ervoor dat alle etiketten verwijdert zijn. Verwijder de deksel voordat je deze voor het eerst gebruikt, vul de fluitketel met water, kook het en gooi het water daarna weg. Vul de fluitketel niet boven de gemarkeerde lijn.
  • Gebruik: gebruik de fluitketel op de kookpit met de meeste geschikte afmeting om beschadigingen en oververhitting te voorkomen. Bij fluitketels met een inklapbare handgreep dien je ervoor te zorgen dat de handgreep goed rechtop staat voordat je de fluitketel op de warmtebron plaatst. Sluit de deksel goed af om de handgreep te beschermen tegen de stoom.
  • Laat de fluitketel niet droogkoken, dit leidt snel tot oververhitting. Laat de fluitketel altijd goed afkoelen voordat je hem bijvult met koud water.
  • Koken: vermijd de 'boost-functie' op inductiekookplaten, deze functie zou alleen gebruikt moeten worden voor het snel opwarmen van grote hoeveelheden water. Til de fluitketel van het oppervlak, in plaats van schuiven. Met tillen voorkom je dat de bodem van de fluitketel of het oppervlak beschadigd wordt. Wanneer de fluitketel heet is laat hem dan rusten op een hittebestendig oppervlak.
  • Schoonmaken: maak de fluitketel na elk gebruik schoon. Was hem met de hand met lauw warm water en neutraal afwasmiddel. Droog de fluitketel grondig af om kalkaanslag te voorkomen. Laat geen water in de fluitketel zitten wanneer deze niet in gebruik is.
  • Tip: Gebruik Le Creuset Reinigingsmiddel om geëmailleerd en geglazuurd materiaal te reinigen en weer te laten glanzen!

Laatst bekeken door jou