Jonathan Jeremiah - Good Day CD

Productinformatie

Beschrijving

Jonathan Jeremiah - Good Day (1CD)

Het titelnummer - waarmee ook het album wordt geopend - was volgens Jeremia geïnspireerd door het lezen van Joseph Campbell's The Hero With A Thousand Faces, en het nummer is bedoeld om "mijn gelukkigste momenten van de afgelopen drie jaar, zoals uitgaan met mijn vriend" te weerspiegelen. Het is mijn 'alledaagse' moment van gelukzaligheid.'

De vrolijke groove van het nummer is een perfecte introductie tot een plaat die alles wat Jonathan tot nu toe heeft bereikt, verduistert. Het laat de opmerkelijke diepte van zijn vak zien, met zijn heerlijk vermoeide, warme stem die spookachtige melodieën uithaalt te midden van ongewoon verfijnde arrangementen van Ben Trigg van The Heritage Orchestra.

Jonathan Jeremiah's eerste, veelgeprezen album - A Solitary Man, beschreven door de BBC als "elegant en soulvol, een weelderig artefact van de songwriting-klasse van de jaren 70" - werd uitgebracht in 2011. Het kreeg de gouden status in Nederland, waar het in kaart werd gebracht op nummer 3, en bereikte ook nr. 11 in Duitsland en België. Twee andere albums, Gold Dust uit 2012 en 2015's Oh Desire, leverden hem nog meer lofbetuigingen op, niet in het minst een telefoontje van de legendarische James Bond-componist John Barry.

GOOD DAY werd opgenomen in Ray Davies 'Konk Studios, beschreven door Jonathan, die het ook heeft geproduceerd, als' een prachtige omgeving om zes of zeven mensen bij elkaar te krijgen '. Hij stopte daar echter niet, maar propte een 19-delig stuk snaar en blazerssectie in de kamer. "Dat is wat ik probeer vast te leggen met mijn muziek", legt hij uit. "Het geluid van mensen samen ..

 

Tracklist:

1. Good Day
2. Mountain
3. Stars Are Out
4. Long Night
5. Deadweight
6. Hurt No More
7. Foot Track Magic
8. No-One
9. U-Bahn (It's Not Too Late for Us)
10. Shimmerlove
11. Yes in a Heartbeat

Laatst bekeken door jou