Wist jij dit al over je huisdier?

Dieren zitten natuurlijk vol verrassingen, maar wist je ook dat Supra Bazar een erg uitgebreid dierengamma aanbiedt? We hebben dé essentials voor jouw beste vriendjes; van reptielen tot honden, konijnen en chinchilla’s. Ook kippen, ratten, paarden en vissen moeten niet onderdoen, en dat is zelfs nog niet alles … We houden van dieren, en van jou. Natuurlijk willen we dus enkel het beste. Ontdek in deze blog enkele verrassende weetjes over jouw trouwe compagnons!

1. Een stofzuiger als kat?

In de Verenigde Staten houdt de kat Merlin het wereldrecord van de luidst spinnende kat ter wereld met een volume van maar liefst … 67.8 decibel. Dat kan je vergelijken met een harde TV, stofzuiger of wasmachine. Het baasje van de kat zegt dat ze vaak de vraag krijgt wat “dat achtergrondgeluid” is wanneer ze telefoneert. Kan jouw kat ook zo luid spinnen als een stofzuiger? Of kan ze misschien zélf stofzuigen?

2. Dertig maal zeven?

’s Werelds oudste hond heette Bobi en woonde in Portugal. Hij was maar liefst 30 jaar en 266 dagen oud toen hij recordhouder werd, dat gebeurde begin 2023. Vroeger rekende men 1 jaar als 7 jaar in hondenjaren. Dat zou Bobi 210 jaar oud maken. Dit is echter al weerlegd als foutief. Een hond van 20 jaar in mensenjaren, zou nu 105 zijn in hondenjaren. Bobi is nóg zo’n 10 mensenjaren ouder. Hij werd 31 jaar, 5 maanden en 12 dagen oud.

 

3. "Shit happens."

Wist je dat konijnen ’s morgens hun keutels van de voorbije nacht opeten? Voor je gaat kokhalzen – wat natuurlijk verstaanbaar is, wil ik je meegeven dat die keutels boordevol essentiële voedingsstoffen zitten. Als hun voer voor de eerste keer door de darm is gegaan, werden namelijk nog niet alle voedingsstoffen en energie uit het voer opgenomen. Als het konijn de blindedarmkeutels eet, worden alle stoffen die ze nodig hebben eruit gehaald. Je diertje wordt er dus gezonder van, maar voor mensen is dit dus niet het geval. (Gelukkig maar.)

4. Slaapzacht! Zzzzz

Als je soms het gevoel hebt dat jij lui bent, dan valt het best mee als je jezelf vergelijkt met je kat. Die rust gemiddeld zo’n 70% van haar leven. Klinkt best zalig, als je het mij vraagt, dus als reïncarnatie echt is, en je mag kiezen, dan keer ik terug als een kat! Eten, slapen, geaaid worden en spelen. Ik kan niet wachten!

Nu we je een klein beetje wijzer gemaakt hebben, kunnen we stellen dat het dierenrijk minstens even fascinerend en grappig is als dat van de mens. Bij Supra Bazar hebben we daar bewondering voor en selecteren we ons dierenassortiment dus éxtra zorgvuldig. Waarom? Omdat ze het beste verdienen, en jij wil je pluizige vriendje ook dat allerbeste geven. Ontdek ons volledige aanbod online of in de winkels! Veel shopplezier, en geef je kameraadje eens een extra knuffel van ons! Supra Bazar, je vindt er alles, ook bergen dierenliefde.