Vienna Philharmonic New Year's Concert 2CD 2022

  • sku 29630059
  • Referentie 4C9605

Productinformatie

Beschrijving

Vienna Philharmonic New Year's Concert 2CD 2022

Er zijn maar weinig concerten ter wereld waar met zoveel spanning naar wordt uitgekeken als het Nieuwjaarsconcert van Wenen. Onder leiding van Daniel Barenboim luidt de Wiener Philharmoniker het nieuwe jaar in met een concert in de prachtige Gouden Zaal van de Wiener Musikverein.

Het concert wordt uitgezonden naar meer dan 90 landen over de hele wereld en bereikt een publiek van meer dan 50 miljoen mensen.

Het Nieuwjaarsconcert van 2022 zal voor de derde keer worden geleid door de Argentijns-Israëlische dirigent Daniel Barenboim. Zijn vorige bezoeken waren in 2009 en 2014. Hij begon met het orkest te werken in 1965, toen hij zijn debuut maakte als pianist bij de Wiener Philharmoniker. Geboren in Buenos Aires, verscheen hij voor het eerst met het orkest als dirigent in 1989 en is sindsdien talloze malen in deze hoedanigheid teruggekeerd, waaronder een Zomeravondconcert (2009), filharmonische abonnementsconcerten, gastoptredens en tournees.

Daniel Froschauer, voorzitter van de Wiener Philharmoniker: "Daniel Barenboim neemt een buitengewone plaats in de geschiedenis van de Wiener Philharmoniker in. We hebben niet alleen een lange en vruchtbare artistieke samenwerking met hem gehad, maar ook een grote vriendschap. We zijn maestro Barenboim dankbaar dat hij het eerste concert van de Wiener Philharmoniker na de Corona Lockdown in juni 2020 in de Musikverein zal dirigeren. Volgend jaar viert hij ook zijn 80e verjaardag. Als teken van deze diepe artistieke band zullen we hem vragen om op 1 januari 2022 voor de derde keer het podium van het Nieuwjaarsconcert te betreden."

Laatst bekeken door jou