Stevie Wonder - Greatest Hits Live LP

  • Merk ODM
  • sku 30377484
  • Referentie GYVOLP7222

Productinformatie

Beschrijving

Stevie Wonder - Greatest Hits Live LP

Stevland Hardaway Morris (b. 1950), beter bekend onder zijn artiestennaam Stevie Wonder, is een Amerikaanse singer-songwriter, multi-instrumentalist, producer, en activist.
Hij verloor zijn zicht kort na de geboorte.

Wonder ondertekend met Tamla label Motown's op de leeftijd van elf, en blijft uit te voeren en op te nemen voor Motown aan deze dag. Tot op heden heeft hij meer dan dertig Amerikaanse top tien hits dat en kreeg tweeëntwintig Grammy Awards, de meest ooit toegekend aan een mannelijke solo-artiest. In 2008, Billboard geplaatst Wonder vijfde in hun lijst van de Hot 100 All-Time Top Artists. Hij heeft verschillende bejubelde albums opgenomen en hitsingles, en schrijft en produceert liedjes voor veel van zijn labelgenoten en buiten de kunstenaars. Een multi-instrumentalist, Wonder speelt de drums, gitaar, synthesizers, conga's, en de meeste beroemde van de piano, harmonica, en toetsenborden.

Wonder gesmeed zijn uiteenlopende stijlen in een handelsmerk geluid, terwijl hij zijn muzikale handtekening op een kwartet van albums die muziek voor altijd zou veranderen: 1972's Talking Book, in 1973 Innervisions 1974's Fullfillingness' First Finale, en 1976's Songs In The Key Of Life . Tegen het einde van het decennium, had Wonder een record vijftien Grammy's, evenals tal van andere prijzen gewonnen.

Laatst bekeken door jou