25 oktober is het World Pasta Day! Lees hier hoe je zelf de beste pasta kan maken.

Wil jij ook je eigen pasta kunnen maken met of zonder een pastamaker? Supra Bazar zal je hierbij helpen! Wij hebben voor jou een eenvoudig pastarecept uitgezocht voor vier personen. 

World Pasta Day werd opgericht in 1995 toen 40 pastaproducten van over de héle wereld samenkwamen om het eerste World Pasta Congress ooit te houden! Wist je trouwens dat ‘pasta’ het Italiaanse woord is voor deeg?


Hoe je eigen pasta maken:

Stap 1: Benodigdheden
  • 400 gr bloem
  • 4 eieren
  • zout
  • olie
  • griesmeel

 

 

Stap 2: Mengen

Maak met je vingers een kuiltje in je bloem en doe er de eieren, een beetje zout en een beetje olie in. Kneed ongeveer een kwartiertje tot je een deegbal bekomt!

 

 

Stap 3: Laat rusten

Wikkel het verkregen deeg in vershoudfolie en laat een kwartier rusten in de koelkast. Ondertussen kan je al beginnen aan je overheerlijke, zelfgekozen saus.

 

Stap 4: Deeg snijden

Na een kwartiertje mag het deeg uit de koelkast. Verwijder de folie en snijd de bol deeg in kleinere stukken, zodat ze straks gemakkelijker te rollen zijn.

 

Stap 5: Gebruik een deegrol of een pastamachine

Rol de pasta plat met een deegrol of gebruik een handige pastamachine! Beide artikelen kan je trouwens vinden bij Supra Bazar. Je kiest zelf hoe dik of dun je de past wilt. 

 

 


Stap 6: Snijd de pasta

Nadat de pasta de gewenste dikte heeft, kan je overgaan tot het snijden. Snijd het deeg in de pastavorm die je zelf verkiest! Je kan hiervoor onze pastasnijder gebruiken.  Bestrooi met een beetje griesmeel. Laat de pasta na het snijden even rusten.

 

Stap 7: Kook de pasta

Voeg eventueel zout toe aan het water en kook de pasta enkele minuten tot ze al dente is. Klaar! 

 

Smakelijk ? Spaghetti Emoji


Om het gerechtje af te werken kan je de pasta serveren in een mooi pastabord met een overheerlijke saus!

Wil je toch liever focussen op de saus? Dan kan je hier bij Supra Bazar ook kant en klare pasta kopen. Heb je nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan één van deze pasta kookboeken!

Ben je nog op zoek naar enkele leuke keukenaccessoires? Bekijk hier ons ruim assortiment met veel verschillende pasta-accessoires.

Volg ons op sociale media en blijf zo op de hoogte van de leukste acties.