Proef het voorjaar & maak met de leukste tools asperges klaar!

Het is bijna lente en dat wil zeggen dat het witte goud, de koningin der groenten, de parel van het land, of simpelweg de asperge weer klaar is om geproefd te worden. Deze bijnamen zijn zeker terecht want de asperge is niet alleen superlekker met een unieke zachte smaak, maar ze is ook gezond! Deze groente zit boordevol vitaminen en mineralen die het immuunsysteem versterken, en bevat bijna geen calorieën. Het aspergeseizoen is echter helaas van korte duur en vanaf half juni moeten we weer een jaartje wachten. Genoeg redenen om dit witte goud snel nog eens klaar te maken!

1. Controleer de versheid


Wrijf de asperges tegen elkaar. Als ze een zacht piepend geluidje maken zijn ze vers! Controleer ook het onderste deel van de asperge, want deze mag niet houterig of droog zijn. Hoe verser, hoe lekkerder natuurlijk!

 

2. Schillen maar


Als je van asperges houdt, dan weet je al hoeveel werk het is om deze te schillen.

Met onderstaande kwaliteitsvolle aspergeschillers wordt dat echter kinderspel en schil je binnen enkele seconden jouw witte asperges op de juiste manier. Doe dit van boven naar onder en blijf 3 cm van de kopjes terwijl je de kop vasthoudt. Breek of snijd het achterste deel af.

 

 

 

 

 

3. Kook de asperges in een ruime pot


Belangrijk is dat de kopjes van de asperges intact blijven en niet tot moes worden gekookt.

Daarom is een kookpot of pan waarin de asperges rechtop kunnen koken ideaal. Onderstaande aspergepotten met net maken je het bijvoorbeeld erg gemakkelijk. Stop de asperges in het koud water, breng aan de kook, haal de pot van het vuur en laat nog 10 minuten rusten in het water.

 

 

 

4. Proef en laat ze uitlekken


Schep de asperges uit de pot, wat erg gemakkelijk wordt door het bijhorende net en de aspergeschiller die kan werken als tang. Laat ze uitlekken op een bord met keukendoek. Proef de asperges en controleer of ze gaar zijn (knapperig maar toch knabbelzacht!).

5. Kruid af


Een belangrijke stap is het op smaak brengen met kruiden. Kruid af met peper, zout, muskaatnoot en geniet van je eigen creatie. Ontdek ons ruim assortiment aan muskaatnoot, peper- en zoutmolens.

6. Experimenteer


Geen idee hoe je begint aan een lekker gerecht met de koningin der groenten? Of na veel pogingen inspiratie nodig om geslaagde asperges klaar te maken? Het boek Asperges Anders biedt 34 frisse en vernieuwende recepten; voor wie al ervaring heeft in de keuken, maar ook met gemakkelijkere eerste gerechtjes.

Smakelijk! 


Nog op zoek naar een extra tool om te koken? Ontdek het in onze Supra Bazar winkels, maar ook online.