Zin in een frisse duik? Kies het ideale zwembad voor jou!

Heb jij ook zin in een frisse duik?

Je voelt de zon lekker branden op je lichtgebruinde huid. Bloemen in alle kleuren van de regenboog wiegen zachtjes heen en weer in de stille wind. Vlinders fladderen vrolijk om je oren. Je hoort gelach en het geplons van kinderen die bij de buren in het zwembad spelen. Dit terwijl jij de vele zweetdruppeltjes nog maar eens van je voorhoofd veegt… Wat denk je? Tijd voor een frisse duik?

Tip 1: Denk goed na en kies het ideale zwembad voor jouw situatie

Als je in de zwembadwereld duikt merk je al snel dat er twee grote spelers zijn: Intex en Bestway. Bovendien is er dit jaar een nieuwe trend. De zogeheten Frame pools zijn namelijk sterk in opmars. Dat is ook niet gek, want dit type zwembad biedt een hoop voordelen. De prijs van frame pools daalde de laatste jaren enorm, maar ze zijn ook duurzamer dan de eerder zo populaire Easy en Fast pool sets. Ideaal dus wanneer je kinderen hebt die graag heerlijk spelen en spetteren in het water!

Zwembad Intex Frame pool
Intex Frame Pool

Tip 2: Hou je water zuiver met een goede filterpomp

Goede hygiëne is belangrijk, zeker als verschillende mensen je zwembad gebruiken om af te koelen tijdens warme zomerdagen. Een filterpomp is dan ook absoluut noodzakelijk. Bepaalde moderne filterpompen zuiveren je water niet alleen erg efficiënt, maar zijn ook eenvoudig op de wand van je zwembad te plaatsen.

Bestway Skimatic filterpomp
Bestway Flowclear Skimatic filterpomp

Tip 3: Verwijder vuil op de bodem van je zwembad

Je kinderen rennen op blote voeten door je tuin en duiken vervolgens rechtstreeks in het zwembad. Soms lijkt het proper houden van je zwembad haast onbegonnen werk. Je filterpomp zuivert het water systematisch, maar als je snel wat vuil van de bodem wil verwijderen investeer je best in een goede zwembadstofzuiger. Zuig gras, zand en andere zaken eenvoudig op en laat je gezin met een gerust hart spelen!

Tip 4: Speelgoed vergroten de pret!

Een flamingo, eenhoorn of een andere opblaasbare matras vergroot de waterpret! Je kinderen verzinnen de leukste verhaaltjes en kunnen hun fantasie de vrije loop laten, maar ook als volwassene valt een opblaasbare accessoire niet te onderschatten. Je dobbert bijvoorbeeld heerlijk rond met de zon op je lijf, terwijl het water rustig om je heen kabbelt.

Intex Mega Unicorn
Intex Mega Unicorn

Groot of klein? Voor ieder wat wils!

Is je zoon of dochter nog te jong om al in een dieper zwembad te spelen? Niet getreurd! Ook voor de kleine spruiten onder ons zijn er voldoende opties. Je vindt in ons ruime aanbod kinderzwembaden in verschillende kleuren, vormen en maten!