Creëer een lentefris huis & zomerklare tuin met deze handige checklist!

Langzaamaan wordt het warmer en de natuur ontwaakt uit z’n winterslaap. Eindelijk is het tijd om ramen en deuren open te zetten en de frisse lentewind door je huis te laten waaien. Dé wake-up call om het huis en de tuin eens onder handen te nemen. Heb je hier een hekel aan? Éen van de belangrijkste dingen dat het schoonmaken aangenamer maakt, is ervoor zorgen dat je goed gereedschap gebruikt. Een raamwisser die geen sporen nalaat, en verticuteerhark die helemaal doet wat jij wil zorgt ervoor dat jouw huis en tuin in no time straalt, nog voor de zon straks echt goed schijnt. Geen uitstelgedrag: zet je favoriete muziek op en ga aan de slag met deze handige promoties én tips:

– 

BINNEN

1. Opruimen & ordenen

Wanneer je kasten uitpuilen, kan je niet eens de bodem van de kast vinden om schoon te maken. Voordat je goed kunt poetsen is het dus belangrijk dat je opruimt. Gooi weg (of breng naar de kringloopwinkel) wat je de laatste twee jaar niet hebt gebruikt, en orden de rest.

Voedingstoffen kunnen worden bewaard in trendy bewaardozen, en badkamerspullen in verfijnde, frisse opbergdoosjes. Spullen in de woonkamer of slaapkamer kunnen worden geordend in leuke mandjes.

 

2. Stofzuigen 

Stofzuig op plekken waar je normaal gezien nooit komt; alle gaten, kieren en hoekjesVervang jij de stofzuigerzak pas als deze op ontploffen staat? Dan ben je eigenlijk al te laat want door ophopend stof neemt de zuigkracht enorm af en schimmelen etensresten in de zak. Vervang hem daarom al wanneer hij nog net niet vol is.

Geen zin meer in muffe zakken? Dan is een flexibele steelstofzuiger, zoals de betaalbare 2-in-1 stofzuiger & kruimeldief van Black & Decker wat voor jou. Met zo’n toestel maak je gemakkelijk zowel vloeren als tapijten stofvrij, raak je overal met gemak bij, en moet je bovendien door zijn accu niet meer zoeken naar het dichtsbijzijnde stopcontact.

3. Dweilen & drogen

Associeer je veel sop op de grond met proper? Dan ben je fout. Als je te veel sop gebruikt, dan remt dat juist de impact van het materiaal van de dweil af en wordt het vuil minder effectief verwijderd. Gebruik sop dus met mate, wat trouwens ook beter is voor het milieu.

Dit is gemakkelijk te doseren met de praktische vloerwisserpers van Leifheit. Met deze pers (te bedienen met je voet) gebeurt het uitwringen van de mopdoek moeiteloos én spaar je veel kostbare tijd.  

4. Ramen & spiegels wassen

Ramen wassen; we kijken er allemaal tegenop, maar het eindresultaat geeft meestal voldoening. Het is te zeggen, vooral wanneer er geen strepen meer achterblijven. Deze lelijke strepen zijn vaak het gevolg van de zon, die door z’n warmte het sop veel sneller doet verdampen. Kies daarom voor een bewolkte dag én een efficiënte raamwisser.

De Leifheit raamreiniger Dry & Clean & Kärcher ruitenreiniger WV2 Premium Plus bijvoorbeeld maakt door z’n zuigsysteem je ramen niet alleen streeploos schoon, maar zorgt er ook voor dat het water meteen verdwijnt. Op deze manier win je niet alleen in tijd, maar drupt er ook geen grijs water op de vloer of kozijnen. Bovendien zijn deze handige toestellen in alle richtingen te gebruiken.

5. Reinigen

Tijd om ook de kleine zaken aan te pakken, waar bacteriën het liefst vertoeven, maar die we (al dan niet met opzet) vaak vergeten: tegelgroeven, afvoerpluggen, microgolfdeuren, douchekoppen met kalkaanslag, enzovoort. Deze worden het meest doeltreffend en snelst gereinigd, niet met tante Kaat middeltjes, maar wel met verhit water.

De Kärcher SC 3 EasyFix stoomreiniger helpt je hierbij uit de nood. De verschillende accessoires én ononderbroken stoomproductie zorgt ervoor dat 99,99% van de bacteriën in 1,2,3 verwijderd kunnen worden, zonder het gebruik van vieze sponzen of doeken. Ook kan dit toestel gebruikt worden voor het grondig poetsen van alle types vloeren

Meer huishoudartikelen- en/of toestellen nodig? Neem een kijkje in ons uitgebreid assortiment, in de winkel én online


 

BUITEN

6. Groene aanslag aanpakken

Na de zachte herfst en winter van dit jaar, hebben we vaak te maken met groene aanslag op onze terrassen, muren en tuinmeubelen. Dit wordt best zo snel mogelijk verwijderd, niet alleen om valpartijen te vermijden, maar ook om blijvende schade aan het metsel- of houtwerk uit de weg te gaan. Deze algen verwijderen is niet zo eenvoudig, maar met de juiste producten wordt het kinderspel.

 

De hogedrukreinigers van Kärcher zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen om groene aanslag succesvol te bestrijden. Ze bestaan in alle maten en soorten. De K5 Premium Full Control  zorgt er voor dat grote oppervlakten snel en spatvrij kunnen worden gereinigd. Bovendien worden ook de gevoeligere materialen niet beschadigd door de continue drukaanpassing.

 

Ook reinigingsproducten zijn effectief. Gebruik geen chloor of bleekwater (zoals sommigen beweren) want deze stoffen zijn erg agressief voor het milieu en voor omliggende beplanting.  Beter zijn de goedaardige aanslagreinigers, zoals het doeltreffende product van ons huismerk, of de reeds kant en klare reiniger van HG. Tuinmeubelen in kunststof? Dan is de krachtige Eres Renoplast wat voor jou.

 

7. Gazon onderhouden

Gras kent twee belangrijke groeiperiodes per jaar: april/mei en september/oktober. Je kunt dus het beste vóór deze periodes het gras klaar maken. Om gele en kale plekken tegen te gaan is het belangrijk om het gras te ontdoen van mos en onkruid, zo wordt het gras verlucht en kunnen voedingstoffen goed in de bodem dringen

 

Handmatig verticuteren is goedkoop, maar vergt wel enige spierkracht.  Maak het jezelf daarom gemakkelijker met een verticuteerder met scherpe en veel tanden, zoals bijvoorbeeld de Gardena verticuteerhark of roller. Het voordeel van een machine dan weer is dat het de bodem overal even diep snijdt waardoor je een mooi egaal resultaat krijgt. Met de Powerplus PWXG7513 en z’n 4 standen doe je in sneltempo jouw middelgrote gazon weer ademen.

 

Heel belangrijk is dat het groenafval nadien verzameld wordt, zodat het gras niet verstikt. Dit kan in een tuinafvalmand, óf tuinafvalzak. Als laatste stap is het aan te raden om direct na het verticuteren het gazon te bemesten om zo het herstel (van eventuele kale plekken) te bevorderen.

 


8. Uitrusten!

Tevreden met het resultaat? Beloon jezelf! Kruip in de zetel met een biertje of bekijk alle nieuwe afleveringen van je favoriete tv-serie!

 

Niet gevonden wat je zocht? Ontdek ons uitgebreid gamma aan tools voor je tuin! Te verkrijgen in alle Supra Bazar winkels, maar ook online